9 Tips voor de mooiste Vivah Sanskar fotoshoot

Deze tips zijn voor jou samengesteld door Amiet Bhoera van Photo Designs en mij van iShakti. Amiet heeft al jaren ervaring met het maken van prachtige, vakkundige bruidsreportages.  Hierbij 9 tips van een professionele fotograaf!

  1. Zorg dat je je dulhin(bruids)-look van te voren hebt afgestemd met de visagist en kapper. Je kan van te voren de visagist jouw outfit laten zien en je haarstijl bespreken, zodat de visagie hierop is afgestemd.
  2. Schoonheidstip van de fotograaf: zie er stralend uit door goed uitgerust te zijn. Hindoestaanse bruiloften zijn lange hectische dagen. Zorg dat je de dagen voordat de Vivah Sanskar begint voldoende uitgerust bent. Maar ook dat je het niet te laat maakt op je bhatwaan. Want zelfs de beste visagie kan je vermoeidheid niet verbergen.
  3. Om het plaatje compleet te maken denk je ook aan de achtergrond van de foto's? Kies dus een stijlvolle achtergrondwand bij de mandap voor mooie foto’s van de dulha (bruidegom) en dulhin in en bij de mandap.
  4. Een rode mandap-plafond wordt afgeraden. Dit geeft geen mooi effect op de foto’s. Voor mooie heldere foto’s wordt er een wit of crèmekleurig plafond geadviseerd door de fotograaf. Deze kleuren zorgen voor een natuurlijk effect, wat ten goede komt aan de kwaliteit van de foto’s. Bespreek je wensen betreffende de kleuren van je mandap van te voren met de decor- en of mandapbouwers.
  5. Zorg dat er voldoende ruimte is voor het maken van foto’s voor de fotograaf, zodat alles goed kan worden vastgelegd. Zet bijvoorbeeld geen stoelen langs de mandap. Je zou van te voren foto’s of een filmpje kunnen maken van de ruimte waar de Vivah Sanskar zal plaatshebben. Deze kun je dan laten zien aan je fotograaf en vragen naar wat de beste opstelling voor een Vivah Sanskar-fotoreportage zou kunnen zijn.
  6. Zorg ervoor dat de mensen die dicht bij je staan ook op de foto’s komen te staan. Je kan de ‘ceremoniemeester’, of iemand anders vragen om deze voor te stellen aan de fotograaf. Zo heb je ook je herinneringen aan familie, vrienden en kennissen.
  7. Misschien heb je specifieke wensen zoals bijvoorbeeld familiefoto’s. Bespreek dit van te voren met de fotograaf en natuurlijk ook met familie, vrienden, et cetera, zodat ze gereed staan voor de fotomomenten. Op deze manier voorkom je chaos en tijdverlies op een toch al overvolle dag.
  8. Op een Vivah Sanskar zijn er vele rituelen en tradities die door verschillende familieleden worden uitgevoerd. Overleg met de fotograaf welke rituelen voor jou emotionele waarde hebben en waarvan je wilt dat deze vastgelegd worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de kanyadaan, sindhoordaan et cetera.
  9. Stuur de dagplanning van je Vivah Sanskar naar de betrokken dienstverleners, zoals bijvoorbeeld de fotograaf, cameraman, mandapverhuurder, et cetera. Als zij op de hoogte zijn van de dagplanning dan kunnen zij hun dienstverlening hierop afstemmen.

Met deze tips zul je de mooie momenten prachtig vastleggen in je fotoalbum!

 

 

One Reply to “9 Tips voor de mooiste Vivah Sanskar fotoshoot”

  1. Pingback: 9 Tips - iShakti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top