5 redenen om NIET, of juist WEL te kiezen voor een Vivah Sanskar

Waarom niet?

Te veel gedoe met alle vrijwel onbekende tradities en rituelen! Zich herhalende discussies en spanningen in de familie, omdat niemand eigenlijk nog weet hoe deze rituelen en tradities dienen te worden uitgevoerd.

Een grootschalige of juist een intiem en besloten Vivah Sanskar: het resultaat is hetzelfde! Maar door het gebrek aan kennis over de rituelen en tradities is chaos gegarandeerd.

Tradities en rituelen nemen zoveel tijd in beslag, dat er weinig tijd overblijft voor het échte feest. Het gemis van kennis over deze prachtige tradities maakt dat de dulha (bruidegom) en dulhin (bruid) amper weten wat de spirituele betekenis is van de rituelen die zij maar ondergaan, in plaats van het bewuster gaan beleven.

Ondanks deze eerdergenoemde redenen komt het Vivah Sanskar-seizoen elk jaar weer terug. Gelukkig maar, want er zijn er goede redenen voor.

Waarom wel?

Er zit een spirituele ‘touch’ aan, die zijn charme niet verliest, ondanks het groeiende aantal samenwonende stellen onder Hindoestanen.De geloften die tijdens de Vivah Sanskar aan elkaar worden gedaan, zijn een goede basis voor het voortzetten van de relatie op traditionele wijze.

Een familie komt bij elkaar om solidair de familiebanden aan te halen. In deze sferen worden niet alleen twee geliefden met elkaar verbonden, maar ook twee families.

De waardevolle tradities en rituelen die voorafgaan aan de Vivah Sanskar dragen bij aan het voorbereiden van de dulha en dulhin op de eerste schreden in het traditionele huwelijkse leven.

Zich in het echt laten verbinden gebaseerd op Hindoenormen en –waarden, geeft ook de hedendaagse dulha en dulhin het vertrouwen in een spiritueel gezegende relatie.

Wil je voor jezelf een indruk op doen van wat er allemaal bij komt kijken? Download dan GRATIS een voorproefje van iShakti’s Vivah Sanskar E-books.

Lieve groet,

Bindia

One Reply to “5 redenen om NIET, of juist WEL te kiezen voor een Vivah Sanskar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top